esmaspäev, 27. september 2010

Loome oma blogi!

 Teeme endale isikliku blogi, soovitan selleks kasutada Google koosseisus olevat blogimiskeskkonda Blogger, aadress on http://www.blogger.com/



Ajaveebi loomise juhend Blogger’is.
Registreerumine
Ajaveebi kasutamiseks tuleb ennast kõigepealt registreerida Bloggeri kodulehel. Selleks tuleb teil täita kolm sammu (vaata pilti).
Registreerumisel pandud kasutajanime, parool ja ajaveebi aadressi abil pääsete edaspidi oma ajaveebi kasutama ja muutma (vaata pilti). Kui sul on juba Google konto olemas (Gmail, Orkut, vms) siis saad kasutada sama kasutajanime ja parooli.
Display name - nimi sinu ajaveebi sissekannete all. NB! Siia soovitavalt oma pärisnimi!
Järgmiseks vali oma ajaveebile pealkiri, mis võiks kajastada ajaveebi sisu ja iseloomu.
URL - ajaveebi nimi internetis (vaata pilti).
Kolmas samm ajaveebi kujundus (vaata pilti).
Loo ajaveeb (Continue) ning alusta kirjutamist klõpsates noolel start posting (vaata pilti).
Ajaveeb ei ole väljastpoolt nähtav enne esimese artikli postitamist. Artikli kirjutamine sarnaneb teksti kirjutamisega Wordis (vaata pilti).
Artiklile tuleb kindlasti anda pealkiri. Artiklit saab salvestada mustandina (Save as draft) või kohe avaldada (Publish Post). Enne avaldamist on soovitav artikkel üle vaadata eelvaatest (Preview).
Pildi lisamiseks salvesta pilt kõigepealt enda arvutisse. Seejärel klõpsa tööriistaribal pildi ikoonile. Pildil saab valida suurust, samuti saab seda joondada (vaata pilti).
Ajaveebi omanik saab muuta ajaveebi kirjeldust ning välimust nupu seaded (Settings) alt (vaata pilti).
Liikmete lisamine ja staatuse muutmine toimub nupu Permissions alt (vaata pilti).
Ajaveebi sisselogimiseks peate minema uuesti Bloggeri avalehele ning sisestama seal oma kasutajanime ja parooli (vaata pilti).

Ülesanne 1 . Selle teema kommentaariks palun lisage oma uue ajaveebi e blogi aadress (URL). Kommentaari lisamiseks tuleb postituse pealkirjale klõpsata.

Ülesanne 2 .Kirjutage oma blogisse üks lugu (teema on vaba). Palun kasutage erinevaid kujundusvõtteid (paks kiri, kirja kuju, suurus, värv, jne). Soovitavalt lisage pilt.


Ülesanne 3 .Vaadake oma grupikaaslaste blogisid ja postitusi. Kui lugemisel tekib mõtteid siis lisage need kommentaarina postituse juurde.

9 kommentaari: