esmaspäev, 11. oktoober 2010

"Tuunime" oma ajaveebi - pildid, lisavidinad jne.

Täna proovime oma Google konto "tuunimist". Näiteks võiks enda kontole lisada pildi (nagu minul on).
Kes pelgab oma pilti lisada, võib joonistada endast näiteks karikatuuri (avatari):
http://digibody.com/avatar-maker/

http://avatarmaker.abi-station.com/index_en.shtml

Pildi lisamiseks tuleb minna aadressile http://www.blogger.com/edit-profile.g logida sisse ja sealt leiad muude andmete juures ka pildi lisamise võimaluse. Samas dialoogis saab veel lisada enda kohta erinevat infot nagu elukohta, kodulehe aadressi, huvisid jne.

 Blogisse saab lisada erinevaid lisavidinaid e komponente (gadget). Kui blogisse sisseloginuna valida paremalt nurgast Design, siis saab valida erinevates lehekülje osades komponentide lisamise Add a Gadget.
 Näiteks saab sealt lisada tekstiraami Text, pildi Picture, veebilehtede linkide nimekirja Link List, küsitluse Poll, slaidikava Slideshow jne.


Ajaveebi saab lisada ka eraldi lehekülgi staatilise tekstiga a'la tvaline veebileht. Selleks valida Design->Posting->Edit Pages 

Pildialbum internetis Picasaweb
Üks hea võimalus oma pilte internetis hoida ja teistele näidata on Picasaweb. Veebialbumi saab teha aadressil http://picasaweb.google.com/ seal kehtivad Google konto kasutajanimi ja parool.
Kui oled albumi loonud siis lisa sinna mõned pildid. Teen tunni ajal pilte ja panen need serverisse, klassi kausta. Aga sinna võib ka muid pilte lisada.Edasi lisa oma ajaveebile lisand e gadget piltide jaoks. Selleks vali oma ajaveebist Customise ja sealt Add a Gadget nt äärel ning sealt Slideshow. Edasi tuleb määrata kuskohast pilt slaidikavasse valitakse. Meie juhul on see Picasa. Edasi tuleb kirjutada oma Google kasutajanimi, et saaks valida enda albumite hulgast.





iGoogle - Google töölaud veebis.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar