esmaspäev, 27. september 2010

Ajaveeb kui töövahend?

Ajaveeb kui töövahend?



Ajaveeb on põnev moodus oma äri või tööd põnevamaks muuta. Mõnus on ju ajaveebist lugeda mõne spetsialisti mõtteid ja lugusid tema eriala köögipoolest.

Kas poleks huvitav, kui sinu enda ülemus peaks ajaveebi - selliseid entusiaste on veel vähe. Firma ajaveeb ei peaks olema üldsegi avalik, vaid näiteks ligipääsetav ainult asutuse sisevõrgust. Selliselt annaks nii mõnegi koosoleku efektiivsemaks muuta - keegi postitab ideee, mida siis teised kommenteerida saavad - lõpptulemusena on koosolekuks juba mingisiugune seisukont välja kujunenud ja sellega jällegi aega võidetud. Seda sama asja saaks teha ka meiliteel - sel juhul puudub aga ülevaade asjade hetkeseisust - keegi kustutab midagi vahelt, mõni kirjasaaja "kaob" cc realt ja arhiiv on laiali mööda kasutajate kirjakaste.

Mis võiks ajaveebist kasu olla?

Kindlasti on ta kuulnud ajaveebindusest ja arvab sellest umbes järgmist:

1) ajaveebid on juba vana nähtus - tehnoloogi on ammu tuntud ja suurfirmad kasutavad edukalt juba aastaid

2) ajaveeb ei asenda sinu e-posti ja kodulehte - ta annab ühe kommunikatsiooni kanali juurde. traditsioonilised kanalid jäävad alles, kuid miks-mitte olla oma töötajatele/klintidele veel lähemal?

3) ajaveebi tehnoloogia töötab igas arvutis, millega on võimalik kodulehtesid vaadata ja e-posti saata - uued investeeringud on ainult CMS softile - kuid leidub ka tasuta ajaveebi pidamise võimalusi nt blogger.com

4) ajaveebi saab alustada põlveotsas - näiteks tekitada pisike ajaveebike ettevõtte sisevõrku uute ideede kogumise kohaks - kasutajad siis näiteks turundus + tootejuhid ja spetsialistid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar